kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ptasie mleko

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

5 białek
2 opakowania cukru waniliowego
1/2 litra śmietany kremówki
8 łyżeczek żelatyny
1/2 pomarańczy
1/3 szklanki cukru pudru
3 czekolady gorzkie lub gotowa polewa
około 1/2 szklanki mleka

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie ubić białka z cukrem waniliowym na sztywną pianę. W drugim naczyniu ubić śmietanę kremówkę z sokiem z 1/2 pomarańczy. Żelatynę podgrzać, a później przestudzić, dodać do niej odrobinę piany i szybko połączyć. Żelatynę z pianą połączyć z resztą piany, wymieszać. Dołożyć ubitą kremówkę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na płaską blaszkę wyłożoną folią lub posmarowaną tłuszczem, wstawić do lodówki. Kiedy ptasie mleczko zastygnie pokroić w małe kawałki. Następnie rozpuścić czekoladę, wymieszać ją z mlekiem. Ptasie mleczko maczać w czekoladzie i układać na folii, następnie odstawić do lodówki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»