kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Solanka mięsna

Jedna z najsłynniejszych rosyjskich zup, w tym przepisie w wersji mięsnej.
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: rosyjska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

400 g mieszanych mięs gotowanych lub pieczonych (bez tłuszczu)
1,5 litra bulionu wołowego
6 małych ogórków kiszonych
4 parówki
4 plastry chudej szynki
2 średnie cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
12 czarnych oliwek
6 zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
1 cytryna
1 łyżka masła
sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso pokroić w małe kawałki i wrzucić do gorącego bulionu. Cebukę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier pomidorowy i lekko poddusić.

Ogórki obrać i pokroić w kostkę (usuwając więsz pestki), dodać do bulionu, gotować przez ok 5 minut, po czym dodać porojone w plastry parówki oraz pokrojoną w paseczki szynkę. Oliwki przepołowić i wraz z kaparami i cebulą dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny.

Podawać bardzo gorącą, posypaną natką pietruszki i ozdobioną plastrami z pozostałej połowy cytryny.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »