kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Soczewica kreolska

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 2 godz. oczekiwania)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 3-4

Składniki:

10 dag soczewicy
3 średnie cebule
3 papryki
3 pomidory
4 łyżki oleju
sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:

Przebraną i wypłukaną soczewicę zalać wodą, odstawić na 2 godziny, po czym gotować w tej samej wodzie ok. ½ godziny. Odcedzić. Obrane i pokrojone w plasterki cebule i papryki podsmażyć na gorącym oleju, aż cebula nabierze złotego koloru, wtedy dodać pomidory (obrane i pokrojone) i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem i cukrem, włożyć soczewicę i dusić ok. 30 - 40 minut.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »