kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Smażone banany

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: azjatycka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 banany
masło do smażenia
kieliszek likieru kokosowego lub migdałowego
płatki migdałowe lub wiórki kokosowe do posypania

Wykonanie:

Obrane banany przekroic wzdłuż na połówki, ułożyć na rozgrzanym maśle, smażyć z obu stron do zrumienienia. Pod koniec smażenia podlać alkoholem, delikatnie zdjąć z patelni. Na pozostały ze smażenia tłuszcz wsypać płatki lub wiórki, zrumienić, posypać nimi usmażone banany. Podawać gorące.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »