kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Żołądki z ananasem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

10 kurzych żołądków
1 strąk zielonej papryki
6 plastrów ananasa z puszki
1 strąk papryki chili
4 ząbki cebuli dymki
łyżeczka imbiru
2 łyżki wytrawnego wina (białego lub czerwonego)
3 łyżki ketchupu
2 płaskie łyżki cukru
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka oliwy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól
olej do głębokiego smażenia (ok.2 szklanek)

Wykonanie:

Żołądki należy sparzyć, oczyścić, wymyć. Podzielić każdy na 4 części, a następnie obgotować, posypać imbirem, skropić winem, ostawić na 15-20 minut. Następnie pokroić cebulę i ananasa w drobne kawałki.
Sos: ketchup, cukier, ocet, oliwę i mąkę ziemniaczaną wymieszać na jednolity sos.

W rondelku rozgrzać olej i wrzuć na kilkanaście sekund żołądki, po chwili wyjąć je i przełożyć do innego naczynia. Na paru łyżkach oleju podsmażyć krótko cebulę, paprykę, ananasa, a następnie dołożyć żołądki i smażyć jeszcze około 1 minuty mieszając. Dodać przyrządzony wcześniej sos i mieszając zagotować.

Żołądki z ananasem świetnie smakują z ryżem na sypko.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »