kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ziemniaki faszerowane

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 55
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

8 dużych ziemniaków
0,5 kg piersi z kurczaka
2 średnie cebule
1 marchew
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki mleka
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oliwy
suszony majeranek
sól
pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki należy ugotować w łupinkach. Po przestudzeniu odciąć wierzchy, a następnie wydrążyć. Pierś z kurczaka drobno posiekać, dodać siekaną i przesmażoną krótko na oliwie cebulę, utartą na drobnej tarce marchew i tartą bułkę wymieszaną z mlekiem. Do smaku dodać sól, pieprz i majeranek, wymieszać. Następnie farszem wypełniać wydrążone ziemniaki, ustawić w garnku lub szybkowarze, polać paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i udusić (około 30 minut.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»