kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ziemniaki faszerowane

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 55
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

8 dużych ziemniaków
0,5 kg piersi z kurczaka
2 średnie cebule
1 marchew
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki mleka
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oliwy
suszony majeranek
sól
pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki należy ugotować w łupinkach. Po przestudzeniu odciąć wierzchy, a następnie wydrążyć. Pierś z kurczaka drobno posiekać, dodać siekaną i przesmażoną krótko na oliwie cebulę, utartą na drobnej tarce marchew i tartą bułkę wymieszaną z mlekiem. Do smaku dodać sól, pieprz i majeranek, wymieszać. Następnie farszem wypełniać wydrążone ziemniaki, ustawić w garnku lub szybkowarze, polać paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i udusić (około 30 minut.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »