kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Żeberka w piwie karmelowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kg żeberek
butelka piwa karmelowego
2 cebule
przyprawa do żeberek z miodem
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje, posypać obficie przyprawą do żeberek z miodem. Następnie mięso zrumienić na gorącym oleju. Pokroić cebulę w talarki i wrzucić na patelnię. Smażyć około 5-10 minut, a następnie wlać piwo karmelowe. Dusić około 30 minut do miękkości.Jeśli sos wyparuje, zanim mięso będzie miękkie, uzupełniamy go piwem.

Żeberka w piwie karmelowy świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami.


 


Źródło: własne
Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »