kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zawijańce drobiowe z pieczarkami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

2 duże filety z kurczaka
200 g żółtego sera
500 pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżka papryki słodkiej
0,5 szklanki mleka skondensowanego
1 szklanka bulionu drobiowego
1,5 łyżeczki mąki
tłuszcz do smażenia
czosnek granulowany
papryka ostra, pieprz, sól
1 łyżka posiekanej natki.

Wykonanie:

Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić uważając by nie uszkodzić mięsa. Posypać czosnkiem, pieprzem i papryką ostrą.

Pieczarki drobno pokroić, posolić przesmażyć dusząc aż zmiękną, połowę odłożyć. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek każdego filetu położyć pieczarki i ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki, tak by cały farsz znalazł się w środku (można zamknąć wykałaczkami). Następnie opanierować w mące pomieszanej ze słodką papryką, smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony. Wlać częsć bulionu, tak by przykrwał on tylko dno naczynia i dusić ok 15 minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu, tak by mięso dogotowało się na parze z bulionu. Gotowe roladki wyjąć, delikatnie odłożyć w ciepłe miejsce.

Do naczynia dodać pozostałe pieczarki, resztę bulionu oraz mleko rozrobione z mąką. Mieszać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. Sosem polewać gotowe zawijańce. Posypać zieloną pietruszką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»