kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szpinak zasmażany

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 5

Składniki:

1 opakowanie szpinaku
2 filiżanki wody
4 łyżeczki drobiowego wywaru
½ filiżanki posiekanej cebuli
¼ łyżeczki soli czosnkowej
¼ filiżanki masła
¼ filiżanki mąki
3 filiżanki mleka zmieszanego ze śmietaną
Szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:

1.Połącz szpinak, wodę, cebulę i sól czosnkową. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż szpinak będzie miękki
2.Na patelni rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozostaw na ogniu na 2 minuty
3.Dodaj mieszankę mleka i śmietany
4.Pozostaw na ogniu na ok. 10 min, wymieszaj i przypraw

 


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»