kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szaszłyki wegetariańskie

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc gotowania warzyw i grillowania)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

16 malutkich młodych ziemniaków
2 średnie cukinie
4 młode marchewki
8 ząbków czosnku
2 cebule
oliwa z oliwek,
po łyżeczce ziół prowansalskich, bazylii, oregano
sól, pieprz, papryka do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki i marchewki oczyścić (nie obierać), zalać wrzącą wodą, gotować ok. 5 minut.

Przestudzone marchewki pokrajać w grubsze plastry nadziewać na szpadki szaszłykowe, naprzemiennie z ziemniakami, kawałkami cukini, i cebuli oraz przepołowionymi wzdłuż ząbków czosnku. Przygotować marynatę z oliwy i skropionych uprzednio wodą ziół. Posmarować nią szaszłyki przy użyciu pędzelka, doprawić solą, pieprzem i papryką.

Opiekać na średnio rozgrzanym ruszcie po 5-7 minut z każdej strony.

Podawać z czosnkowym sosem jogurtowym.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»