kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Seler naciowy z pieczarkami

Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 20 (do czasu przygotowania trzeb adoliczyć 1 godz. oczekiwania)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

250 g selera naciowego
sok z cytryny
sałata masłowa lub lodowa
150 g pieczarek
50 g sera pleśniowego
2 łyżki kwaśnej śmietany
cukier, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Seler oczyścić, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę. Sałatę opłukać, osączyć, porwac na małe kawałki. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę lub plasterki. Ser utrzeć ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Seler połączyć z sałatą i pieczarkami, polać sosem serowym.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »