kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Schab z morelami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: wysoki
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

1,6 kg schabu bez kości
15 dag suszonych moreli
10 dag masła
cukier, sól zwykła i czosnkowa
1/2 łyżeczki rozmarynu
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
2 łyżki konfitury morelowej
2-3 łyżki płatków migdałowych
1 puszka moreli
2 łyżki koniaku

Wykonanie:

Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem, schłodzić. Mięso włożyć na 2 minuty do wrzątku, po czym wyjąć i naciąć w nim głęboką kieszeń, którą napełniać na przemian morelami i masłem ziołowym. Otwór spiąć wykałaczkami lub zaszyć. Schab oprószyć solą, połową kminku i papryki, wstawić do piekarnika na 90-100 minut (co 20 minut trzeba mięso podlewać gorącą wodą i wytworzonym sosem). Na 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować podgrzaną konfiturą wymieszaną z resztą kminku i papryki, posypać płatkami migdałowymi. Morele z puszki zmiksować, dodać koniak i wywar z pieczeni, włożyć resztę suszonych moreli (jeśli zostały), doprawić. Mięso podawać z sosem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»