kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pięterka rybno-pieczarkowe

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

4 mrożone kostki rybne z filetów
sok z połowy cytryny
250 g pieczarek
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1 mała suszona papryczka chili
2 łyżki oleju z pestek winogron
sól

Wykonanie:

Filety zostawić w ciełym miejscu na 30 minut, skropić sokiem z cytryny.

Czosnek zmiażdżyć, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oleju i pddusić na nim cebulę z czosnkiem. Papryczkę skruszyć na małe kawałeczki, usuwając pestki, pieczarki pokroić w plasterki dodać do cebuli. Skropić sosem sojowym i dusić aż do wyparowania sosu z pieczarek. Doprawić solą.

2 kostki rybne ułozyć obok siebie na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na filety nałożyć połowę pieczarek, równo je rozłożyć, przykryć kostkami ryby. Na drugie "piętro" rybne wyłożyć resztę pieczarek. Przykryć i wstawić do piekarnika dozgrzanego do 200 stopni. Piec 20-25 minut. Podawać z sałatą i białym winem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »