kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pierś indyka w sosie grzybowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

800 g piersi z indyka
2 średnie cebule
500 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
2 łyżki masła
łyżka oleju
łyżeczka majeranku
100 ml śmietanki
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki winiaku
2 ziarna ziela angielskiego
szczypta cynamonu, szczypta kardamonu
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę, grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Włożyć na rozgrzaną na patelni łyżkę masła i dusić doprawiając majerankiem.

Mięso posypać solą pieprzem, cynamonem, kardamonem i rozkruszonym zielem angielskim. Obsmażyć na pozostałym maśle zmieszanym z olejem, zalać wywarem, dodać grzyby z cebulą i dusić pod przykryciem ok 20 minut.

Mięso wyjąć i okroić w plastry. Do sosu dodać winiak, chwilę pogotować na małym ogniu, zagęścić lekko ubitą śmietanką i doprawić pieprzem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»