kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczeń z mięsa mielonego

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 łyżki masła
2 jajka
20 oliwek bez pestek
1 cebula
½ czerwonej papryki
1 bułka
2-3 łyżki oleju
100 g pieczarek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
130 g sera feta
1 łyżeczka soli
1,5 łyżki Przyprawy do Mięsa Mielonego
1 łyżka Czosnku Granulowanego
1 łyżeczka Tymianku

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i udusić na maśle. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zalać wodą i namoczyć. Do mięsa dodać jajka, odciśniętą bułkę, koncentrat pomidorowy, fetę, pieczarki, oliwki, warzywa i przyprawy, bardzo dokładnie wymieszać. Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej olejem podłużnej formy i piec ok. 1 godz. w temp. 200 stopni.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

 


Źródło: Galeo

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »