kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pasta grzybowa

Rodzaj potrawy: dodatek
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 10

Składniki:

2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
2 łyżeczki skórki cytryny
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki wody
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki majeranku
Ok. 25 dag białego sera
Ok. 40 dag posiekanych grzybów
2 łyżeczki niskotłuszczowego sera Parmezan
2 łyżeczki natki pietruszki
Szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:

1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę z oliwek, dodaj cebulę, marchewkę, skórkę cytryny i czosnek. Pozostaw na ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie
2. Do rondelka nalej pozostałą oliwę oraz wodę. Dodaj grzyby oraz zioła. Gotuj, aż grzyby zmiękną, a woda wyparuje
3.Połowę wystudzonej zawartości rondelka połącz z białym serem oraz z Parmezanem. Zmiksuj
4.Powstałą mieszankę połącz z zwartością patelni, wymieszaj dokładnie i dodaj resztę grzybów
5.Przypraw solą i pieprzem, schowaj do lodówki na ok. 3 godziny
6.Podawaj z warzywami lub pieczywem

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 30 białko: 3 g tłuszcz: 0 g


Źródło: www.diet.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »