kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Paprykowy kurczak

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka
4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
szczypta papryki ostrej
200 ml śmietanki 30%
200 ml bulionu drobiowego
250 g ryżu
pęczek zielonej pietruszki
olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę i obsmażyć na złoto-brązowo.

Bulion zmieszać ze śmietaną i papryką, zalać kurczaka i dusć na małym ogniu aż płyn zmniejszy swoją objętość o połowę.

Podać z ugotoanym na sypko ryżem, obficie posypane zieloną pietruszką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »