kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Panga w sosie jogurtowo-cebulowym

Włączając tę potrawę do swojej diety masz gwarancję, że będzie ona niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze. A używając jogurtu możesz cieszyć się smakiem potrawy nie martwiąc się o swoją linię.
 
 

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 filety z pangi
sok z 1/2 cytryny
3 cebule
500 ml jogurtu
sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Filety z pangi rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. Gdy cebula zrobi się miękka, wlać jogurt i mieszać aż zacznie lekko bulgotać. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na średnim ogniu filety z pangi przez ok. 5 minut z każdej strony. Zlać olej, rybę na patelni zalać wcześniej przygotowanym sosem. Dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu.

Pangę w sosie jogurtowo-cebulowym podawać z surówkami (np. z marchwi, jabłek z dodatkiem soku z cytryny).

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »