kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Mus z kiwi

Lekki, delikatny i niezbyt słodki deser, o interesującym smaku będzie wspaniałym uwieńczeniem każdego, nawet obfitego posiłku, wnosząc nutę egzotycznej świeżości. i ochłody.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

8 dużych i dojrzałych owoców kiwi
2 łyżki cukru lb słodzika
po ¾ szklanki wody i białego wytrawnego wina
1 surowe białko

Wykonanie:

Owoce obrać, pokroić i zmiksować. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, gotować bez przykrycia 3-5 minut, wystudzić, wymieszać z przecierem z kiwi i winem. Dodać lekko ubite białka i ubijać aż do pojawienia się pęcherzyków powietrza.

Przelać mus do miski, wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i jeszcze raz ubić mikserem nastawionym na najniższe obroty, ponownie wstawić do zamrażalnika, by się mocno schłodził, ale nie zamroził.

Podawać ozdobione liśćmi mięty i plastrami kiwi.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »