kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Mus z kiwi

Lekki, delikatny i niezbyt słodki deser, o interesującym smaku będzie wspaniałym uwieńczeniem każdego, nawet obfitego posiłku, wnosząc nutę egzotycznej świeżości. i ochłody.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

8 dużych i dojrzałych owoców kiwi
2 łyżki cukru lb słodzika
po ¾ szklanki wody i białego wytrawnego wina
1 surowe białko

Wykonanie:

Owoce obrać, pokroić i zmiksować. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, gotować bez przykrycia 3-5 minut, wystudzić, wymieszać z przecierem z kiwi i winem. Dodać lekko ubite białka i ubijać aż do pojawienia się pęcherzyków powietrza.

Przelać mus do miski, wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i jeszcze raz ubić mikserem nastawionym na najniższe obroty, ponownie wstawić do zamrażalnika, by się mocno schłodził, ale nie zamroził.

Podawać ozdobione liśćmi mięty i plastrami kiwi.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»