kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Mintaj lub morszczuk z pieczarkami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g filetów z mintaja lub morszczuka
sól, pieprz
200 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka ulubionej zieleniny

Wykonanie:

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść pieczarki, smażyć na silnym ogniu do częściowego odparowania soku. Zsunąć z patelni do rondla, na patelnię włożyć cebulę, zeszklić, nie rumienić.

Przełożyć cebulę do rondla, a na jej miejsce włożyć lekko rozmrożone filety, obsmażyć krótko, następnie przełożyć do rondla z pieczarkami i cebulą, posypując solą i pieprzem. Przykryć, dusić na słabym ogniu 10 min. Posypać zieleniną.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »