kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karp ze śliwkami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kg karpia
25 dag świeżych lub mrożonych węgierek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
3-4 łyzki oliwy
łyżka mąki
po szczypcie mielonego cynamonu, goździków, imbiru
sok z cytryny
cukier, sól

Wykonanie:

Oczyszczoną rybę pokroić w dzwonka, posolić, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie opłukać śliwki (usunąć pestki), zmiksować je z winem i mielonymi przyprawami. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Kawałki karpia obtoczyć w mące, zrumienić z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie, ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem śliwkowym i zapiec.

 


Autor: Renata Grabicka

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »