kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karp na słodko

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 oczyszczony karp
sól, pieprz
włoszczyzna (bez pora i kapusty)
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
100 ml czerwonego wina
5 dag rodzynek
5 dag migdałów

Wykonanie:

Karpia umyć, osuszyć, odciąć głowę, resztę pokroić na porcje, lekko posolić. Włoszczyznę umyć. Zagotować litr wody, posolić, do wrzątku włożyć głowę karpia i warzywa, gotować ok. 30 minut. Przygotować zasmażkę: na patelni mocno rozgrzać masło, posypać mąką, krótko zasmażyć. Wywar rybny przecedzić, zagęścić zasmażką, zagotować stale mieszając. Sos przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu. Przygotowac karmel: cukier rozpuścić na suchej patelni, podlać winem, wymieszać. Połączyć z sosem, wymieszać, gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu. Rodzynki umyć, osączyć. Migdały grubo posiekać. Do sosu przełożyć kawałki karpia, rodzynki i migdały, dusić 15 minut na małym ogniu.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»