kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kaczka śliwkowo - pomarańczowa

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: wysoki
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 4 godziny marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

kaczka
szklanka białego wytrawnego wina
6 łyżek octu winnego
8 łyżek oleju
majeranek, cukier, sól, pieprz
150 g suszonych śliwek
1 duża pomarańcza

Wykonanie:

Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć solą. Wino wymieszać z octem, olejem, majerankiem i pieprzem, natrzeć tą mieszanką kaczkę. Wstawić na 4 godziny do lodówki, następnie ułożyć na blasze do pieczenia, skropić marynatą, piec ok. godziny w temp. 180 stopni, często polewając wytworzonym sosem. Śliwki zalać wodą i odstawić na 10 minut, osączyć. Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Owoce ułożyć obok kaczki w połowie pieczenia. Po upieczeniu mięsa zmiksować powstały sos z owocami, podawać razem z kaczką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»