kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jabłka w sosie

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 duże jabłka
szklanka mleka
2 łyżki cukru
żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
łyżka rodzynek
4 łyżeczki dżemu

Wykonanie:

Umyte jabłka wydrążyć, w powstałe otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Ułożyć jabłka w naczyniu do zapiekania, piec 25 minut w temp. 200 stopni. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Zalać jabłka 5 minut przed koncem pieczenia. Przed podaniem posypać sparzonymi i osączonymi rodzynkami.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »