kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Halibut z Parmezanem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżeczki musztardy
Szczypta soli i pieprzu
455g filetów z halibuta
1 filiżanka śmietany
2 łyżeczki startego Parmezanu
80 g podsmażonej cebuli


Wykonanie:

1.Połącz oliwę, masło, sok cytrynowy, musztardę przyprawy. W tak przygotowanej mieszance umieść filety, pozostaw w lodówce na 45 minut
2.Nagrzej piekarnik do 175°C
3.Umieść rybę w naczyniu do pieczenia, polej sosem, w którym się znajdowała. Posyp Parmezanem i cebulką
4.Piecz około 15 minut

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 532 białko: 30 g tłuszcz:40 g


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »