kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Grzaniec staropolski

Rodzaj potrawy: napoje gorące
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10 (nie licząc moczenia owoców)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

1 butelka półsłodkiego czerwonego wina
1 szklanka pitnego miodu
6 łyżeczek przyprawy do pierników
300 g suszonych owoców (śliki, morele, żurawiny, wiśnie)
100 g dużych suszonych rodzynek
miód naturalny

Wykonanie:

Owoce zalać miodem pitnym i zostawić w zamkniętym garnku na 2-3 godziny.

Do naczynia dolać wino i dodać przyprawę do pierników.

Całość podgrzać dość mocno, nie dopuszczając jedak do zagotowania.

Podawać w kamionkowych kubkach, razem z owocami. Można dosłodzić miodem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »