kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Dorsz w sosie jogurtowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 filety z dorsza
Szczypta soli czosnkowej i czerwonej papryki
Sok z jednej cytryny
2 łyżeczki wody
Sos:
50 ml niskotłuszczowej śmietany
50 ml naturalnego, niskotłuszczowego jogurtu
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
pół średniego posiekanego ogórka
1 mała posiekana cebula

Wykonanie:

1.Nagrzej piekarnik do 170 °C, opłukane pod zimną wodą filety ułóż w naczyniu do pieczenia. Posyp czosnkiem i papryką, skrop sokiem z cytryny oraz wodą. Piecz kilka minut, delikatnie sprawdzając wykałaczką czy ryba nie jest surowa
2.Połącz ze sobą wszystkie składniki sosu
3.Upieczony filet podawaj polany sosem

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 151 białko:24 g tłuszcz:1 g


Źródło: www.diet.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »