kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Dorsz w piwie

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 8

Składniki:

1 filiżanka mąki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki szczypiorku
¾ filiżanki piwa
½ filiżanki mleka
2 jajka
8 filetów z dorsza
Olej roślinny

Wykonanie:

1. Połącz ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia i szczypiorek
2. Dodaj mleko, piwo, mleko, jajka. Wymieszaj
3. Umieść rybę w przygotowanej mieszance
4.Rozgrzej frytkownicę lub głęboką patelnię, smaż filety zanurzone w gorącym oleju aż będą złociste

 


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »