kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Dorsz po grecku

Ryba po grecku - potrawa nieco odmienna od popularnej ryby w gęstym sosie z duszonych warzyw. Biała ryba, aromatyczny czosnek, pachnące pomidory usatysfakcjonują każde podniebienie.
 
 

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

6 kostek filetów z dorsza (70 dag),
8 cebul (60 dag),
1/2 szklanki oliwy,
2 pomidory,
2 cytryny,
2 łyżki masła,
2 ząbki czosnku,
2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka pieprzu.

Wykonanie:

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Żaroodporne naczynie lub blachę do pieczenia wysmarować masłem. Włożyć umyte, osączone posolone filety. Obłożyć je usmażoną cebulą i czosnkiem.
Na każdej porcji położyć plasterki pomidora i cytryny. Skropić potrawę wodą ( ok. 1/2 szklanki) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st.C. Piec 30 min.

Podawać polane sosem wytworzonym podczas pieczenia, ze świeżym białym pieczywem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»