kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Deser jabłkowy

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 16

Składniki:

1 kg kwaśnych jabłek
15 dag cukru
10 dag biszkoptów
5 dag rodzynek
skórka i sok z ½ cytryny
cynamon
½ torebki budyniu waniliowego
1 łyżka żelatyny
250 ml soku jabłkowego

Wykonanie:

Zagotować w garnku 150 ml soku jabłkowego z cukrem, rodzynkami, cynamonem, skórką i sokiem z cytryny. Jabłka obrać, podzielić na połówki, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. Włożyć jabłka do gorącego soku, gotować 5 minut na małym ogniu. proszek budyniowy połączyć z pozostałym sokiem jabłkowym, przełożyć do owoców, gotować kilka minut stale mieszając. Do gorącej (ale nie gotującej się) masy wsypać żelatynę, mieszać, aż się rozpuści. Podłużną formę opłukać wodą, napełnić połową masy owocowej, wstawić na 15 minut do lodówki. Na tężejącej galaretce ułożyć 1/3 biszkoptów, przykryć resztą galaretki. Na wierzchu ułożyć resztę biszkoptów, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»