kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Cielęcina w pieczarkach

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

40 dag cielęciny
25 dag pieczarek
1 cebula
4 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
4 pomidory
sól
natka pietruszki

Wykonanie:

Mięso drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulę i śmietaną, posolić. Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę, skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego (200 st. C) i piec około 25 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przepołowić oraz posolić. Następnie pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posolić, wymieszać z połową zieleniny. Wyjąć naczynie z cielęciną ułożyć na niej pieczarki, skrapiając pozostałym olejem. Umieścić na tym jedną warstwą pomidory. Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 10 min. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»