kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Chilijski budyń z kapusty

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 8

Składniki:

1 średnia główka kapusty białej lub włoskiej
6 średnich ziemniaków
2 cebule
łyżka oleju
1 czerstwa bułka
100 ml mleka
2 jaja
3 łyżki śmietanki
200 g żółtego sera
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do formy

Wykonanie:

Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i gotować we wrzątku przez około 7 minut, ostudzić. Ziemniaki ugotować, cebulę pokroić i przesmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Kapustę zmielić razem z ziemniakami, cebulą i bułką. Dodać jaja, śmietankę, doprawić i dobrze wymieszać.

Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą byłką. Piec przez ok. 1 godziny w temperaturze 160 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem.

Podawać z zieloną sałatą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »