kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Canelloni z warzywami

Włoska kuchnia w pełni swojego smaku. Aromat wina i czosnku, delikatne warzywa oraz makaron cannelloni tworzą kompozycję kuszącą dla każdego wielbiciela południowych klimatów.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

25 dag makaronu canelloni
50 dag marchewki
35 dag pieczarek
50 dag różyczek brokułów
1 duża cebula
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki mąki
sól, pieprz
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
szczypta gałki muszkatołowej
10 dag startego parmezanu

Wykonanie:

Pieczarki opłukać, osuszyć i posiekać. Marchewki obrać, pokroić w plasterki, wrzucić na posolony wrzątek, po 2 minutach dodać brokuły i gotować przez 3 minuty. Osączyć, wywar zachować.

Cebulę i czosnek drobno posiekać, razem z pieczarkami podsmażyć na oliwie, oprószyć mąką, wymieszać. Dodać wywar z warzyw, wino i mieszając gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką.

Połowę sosu wymieszać z warzywami, nadziać tym farszem canelloni, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, obłożyć resztą warzyw, zalać drugą połową sosu wymieszaną z parmezanem.

Zapiekać 35-40 minut w temp. 180 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»