kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Bigos zwyczajny

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 35 (nie licząc gotowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 kg kiszonej kapusty
600 g wołowiny
600 g żeberek
300 g kiełbasy
50 g suszonych śliwek
2 łyżki stołowe Przyprawy do Bigosu

Wykonanie:

Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Gdyby kapusta była za kwaśna, odlać część płynu i dolać świeżą wodę. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, śliwki, przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając.
Następnego dnia odgrzać, podawać z pieczywem.

 

Dodatkowe informacje: Dodanie kilku łyżek czerwonego, wytrawnego wina uatrakcyjni smak bigosu, czyniąc go bardziej wykwintnym.


Źródło: Galeo

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»