kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekanka ziemniaczana z kabanosami

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

30 dag ziemniaków
25 dag marchewki
2 małe pory
15 dag kabanosów
15 dag śmietany
1 żółtko
sól, pieprz
1 łyżka pestek dyni
10 dag żółtego sera
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Ziemniaki i marchewki obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Pory oczyścić, opłukać, pokroić na szerokie ukośne kawałki, kabanosy pokroić w grube plasterki. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem, układać rzędami ziemniaki, marchewkę, pory i kabanosy. całość lekko oprószyć solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku, polać zapiekankę sosem, posypać tartym serem i pestkami dyni. Zapiekać 35-40 minut w temp. 200 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »