kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekanka jesienna

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

1 kg białej kiełbasy
4 pory
4 pomidory
200 g sera żółtego
po czubatej łyżce maki i margaryny
szklanka śmietanki lub mleka
2 jajka
sok z cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Kiełbasę włożyć do wrzątku, gotować 20 minut. Pory oczyścić, pokroić na 5 cm kawałki, gotować w osolonej wodzie 15 minut, osączyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w grube plastry. Ser zetrzeć na tarce. Z margaryny i mąki przygotować białą zasmażkę, rozporowadzic śmietanką lub mlekiem, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Zestawić z ognia, dodać jajka, połowę sera, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pory ułożyć w naczyniu do zapiekania, na nich ułożyć plastry pomidorów, posolić, polać sosem. Na wierzchu ułożyć kiełbasę, posypać resztą sera, zapiekać 30 minut w temp. 220 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »