kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Sałatka a la Gyros

Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40 (do czasu przygotowania dodać 2 godziny oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

4-5 filetów z drobiu
2 cebule
6 korniszonów
1 puszka kukurydzy
1 torebka przyprawy do Gyrosa
kapusta pekińska
ketchup, majonez, sól
olej do smażenia

Wykonanie:

Filety pokroić w kostkę, lekko posolić, posypać przyprawą do Gyrosa i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie usmażyć filety na złoto, zdjąć z patelni, na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebule. Układać w salaterce warstwami: mięso, cebulę, polać to ketchupem, następnie ułożyć pokrojone ogórki, kukurydzę, znowu ketchup, majonez i na wierzchu ułożyć posoloną kapustę.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »