kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Racuchy rybne

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: anglosaska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 25 (nie licząc wyrastania ciasta)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g filetów z dorsza lub innej ryby morskiej
1 łyżka soku z cytryny
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku
2 szklanki mąki
2 dkg drożdży
szczypta cukru
sól, biały pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Drożdże rozetrzeć z culrem, zalać szklanką letniej wody i odstawić w ciepłe miejsce.

Filety skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut, po czym posiekać w malakserze lub zmielić. Cebulę posiekać bardzo drobno, lub zetrzeć na tarce. Dorsza i cebulę wymieszać z ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić solą i białym pieprzem.

Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać drożdże i dokłądnie wymieszać. Dodać masę rybną i bardzo dokładnie połączyć wszystkie składniki. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Odstawić w ciepłę miejsce na 60 minut do wyrośnięcia.

Rozgrzać niewielką ilość oleju i łyżką wykładać racuchy na patelnię. Smażyć na rumiano z obi stron na średnim ogniu. Podawac z ostrym sosem pomidorowym i sałatką Colesław.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»