kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pulchna zapiekanka

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

500 g makaronu (rurki, świderki, kolanka)
200 g chudej kiełbasy
3 średnie cebule
3 jajka
200 ml śmietanki
1 łyżka mąki
150 g ostrego sera żółtego
1 łyżka oleju
gałka muszkatołowa
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie tak, żeby był lekko twardy. Odczedzić, przepłukać zimną wodą. Kiełnasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę, dusić razem 5 minut. Wymieszać z makaronem, przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekanek.

Jajka rozbełtać trzepaczką ze śmietanką, mąką, gałką muszkatołową i przyprawami, wylać na makaron. Zapiekankę posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.

 

Dodatkowe informacje: W wegetariańskiej wersji tej zapiekanki kiełbasę można z powodzeniem zastąpić na przykład zblanszowanymi wcześniej brokułami.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»