kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Muszelki nadziewane

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

500 g makaronu duże muszle
cebula
ząbek czosnku
cukinia
150 g chudego boczku
3 łyżki tłuszczu
sól, pieprz
300 g białego sera
2 małe serki topione
4 łyżki startego żółtego sera

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać, rozgnieść. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, boczek drobno pokroić. Połowę tłuszczu rozgrzać na patelni, przesmażyć boczek, dodać cebulę i czosnek, zrumienić. Dodać cukinię, mieszając smażyć 5-8 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Serki topione pokroić na kawałki i wymieszać ze zmielonym białym serem. Dodać do tego boczek z warzywami, dobrze wymieszać, przyprawić. Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć, napełnić farszem serowym. Naczynie do zapiekania wysmarować resztą tłuszczu, ułożyć w nim muszelki, posypać startym serem. Zapiekać 10 minut w temp. 180 stopni.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »