kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kapusta po węgiersku

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: węgierska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

750 g wieprzowiny
750 g kiszonej kapusty
czerwona papryka
100 ml śmietany
sól, pieprz, kminek, słodka papryka
1/2 l bulionu z kostki
4 cebule
3 łyżki tłuszczu
łyżka przecieru pomidorowego

Wykonanie:

Paprykę opiec w piekarniku, obrać, wyjąć gniazda nasienne. Mięso umyć, osuszyć, razem z paryką pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w plastry. Tłuszcz rozgrzać, przesmażyć połowę papryki i cebule, dodać mięso i słodką paprykę w proszku (ok. 3 łyżek). Dodać bulion i przecier, dusić 30 minut. Kapustę włożyć do rondla, dodać kminek, drugą połowę papryki i śmietanę, podgrzewać 10 minut. Dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze ok. 30 minut.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»