kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Colesław z czerwonej kapusty

Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

mała główka czerwonej kapusty (ok 800 g)
3 młode pory (tylko białe części)
100 ml majonezu
sok z połowy cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę oczyścić, zdjąć zwiędłe liście, wyciąć głąby i zetrzeć na najgrubszych oczkach tarki. Pory oczyścić, pokroić w cienkie półplasterki. Wymieszać warzywa z sokiem z cytryny, odstawić na 5 minut. Wymieszać z majonezem i przyprawami. Przed podaniem ok. 1 godziny chłodzić w lodówce.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »