kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Cebulak

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 50 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 50 minut oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

Ciasto:
250 g mąki
20 g drożdży
1/2 szklanki mleka
2 łyżki masła
1 jajko
1/4 łyżeczki soli
tłuszcz do formy
Farsz:
800 g cebuli
papryka
łyżka tłuszczu
200 g wędzonego boczku
3 jajka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz, kminek

Wykonanie:

Mąkę wsypać do miski, wkruszyć drożdże, zalać letnim mlekiem, lekko zamieszać, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Masło stopić, wymieszać z jajkiem i solą, dodać do rozczynu. zagnieść luźne ciasto, przykryć, odstawić na kolejne 15-20 minut. Cebule obrać, posiekać. Paprykę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebule, zeszklić. Jajka wymieszać ze śmietaną, dodać do farszu cebulowego, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim nasmarowaną tłuszczem formę, napełnić farszem. Odstawić na 15 minut, a następnie wstawić do piekarnika na 30 minut.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »