kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Amerykański klops

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 120
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

600 g mielonej wieprzowiny (szynka, łopatka)
200 g mielonej chudej wołowiny
1 cebula
3 kromki pieczywa tostowego
1 jajko
100 ml soku pomidorowego
puszka ananasów w plastrach
szczypta białego pieprzu
łyżka soli
łyżka masła w wiórkach
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Pieczywo tostowe okroić ze skórki i pokroić na małe kosteczki. Dodać do mięsa razem z cebulą i dobrze wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem, dodać jajko i wyrabiając stopniowo sok pomidorowy, tak by masa była miękka ale dawała się kształtować (jak na kotlety mielone).

Uformować klops i przenieść do brytfanny. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (termoobieg 180 stopni) i piec przez 1,5 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia położyć na mięsie odsączone plastry ananasa tak, by jeden lekko zachodził na drugi. Rozłożyć na nich wiórki masła i piec do zbrązowienia ananasów.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »