kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Tołma gruzińska

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: gruzińska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

30 dag mielonego mięsa
2 cebule
1 jajko
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki mielonej kolendry
½ pęczka posiekanego koperku
sól, pieprz, papryka, kminek, cukier
4 duże kwaśne jabłka
8 dużych ziemniaków
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Mięso wymieszać z posiekanymi i podsmażonymi cebulami, jajkiem, czosnkiem, kolendrą i koprem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne (ostrożnie, by nie uszkodzić owoców). Ziemniaki obrać, wydrążyć w nich otwory, włożyć do osolonego wrzątku i ugotować na pół-miękko. Napełnić jabłka i ziemniaki przygotowanym mięsem, ziemniaki posypać kminkiem, a jabłka cukrem (po 1 łyżeczce). Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania i wstawić na 30 minut do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia podlewać wodą.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »