kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Czulent żydowski

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: żydowska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

30 dag ugotowanej fasoli
8 średnich ziemniaków
3 duże cebule
30 dag mielonego mięsa wołowego
25 dag wędzonego boczku
sól, pieprz, czosnek, majeranek, liść laurowy
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Ziemniaki, cebule i boczek kroimy w cienkie plastry. Dużą brytfannę smarujemy dość obficie tłuszczem (dno i ścianki), układamy plastry ziemniaków, na nich warstwę cebuli, mięsa, fasoli i boczku. Powtarzamy warstwy aż do wyczerpania składników (na wierzchu powinien być boczek), każdą posypując solą, pieprzem i czosnkiem, a wierzch dodatkowo majerankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Całość podlewamy kilkoma łyżkami wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na mniej więcej 2 godziny.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »